Stage lopen bij Quicargo: Jan Julius deelt zijn ervaring

Jan Julius
30 april, 2020 • 5 min leestijd

KICKSTART JE CARRIÈRE BIJ EEN AMBITIEUS TECHBEDRIJF
Stage lopen bij Quicargo

Korte intro over mijzelf
Ik ben Jan Julius , een 19 jarige student afkomstig uit Utrecht. Sinds het begin van februari loop ik stage bij Quicargo. Deze stage maakt deel uit van mijn studie commercieel business management/accountmanagement aan de TIO hogeschool.

Waarom koos ik voor Quicargo?

Toen ik de vacature voor Business Intern tegenkwam op stagemarkt.nl, besloot ik te solliciteren. Het bedrijf sprak me erg aan omdat het zo’n groei kent op dit moment. Het leek me erg interessant om in een start-up mijn stage te lopen. Ik loop momenteel stage als Junior Account Manager intern in het Carrier Account Management team.

Welke verwachtingen had ik en werd aan deze verwachtingen voldaan?

Aan het begin van de stage had ik grootse verwachtingen, een hele nieuwe wereld ging voor mij open met een team van 20+ mensen. Ik verwachtte veel bij te leren over Carrier Account management, maar ik hoopte ook erg veel bij te leren over andere zaken.

Er werd ook zeker aan mijn verwachtingen voldaan! In het begin liep ik mee met Marscha, ik ging mee naar afspraken, ik kreeg uitleg over het platform en over het bedrijf zelf. Na enkele weken kon ik lekker zelf aan de slag en kreeg ik wat meer verantwoordelijkheden. Ik leerde echt heel veel bij, ook over andere zaken dan mijn taken als stagiair. Het team zit vol ervaren, professionele mensen van over de hele wereld, zo gaat mijn culturele kennis er ook op vooruit!

25% van de teamleden bij Quicargo zijn begonnen als stagiair. Wij zijn daar super trots op. Stage lopen binnen ons bedrijf is de perfecte springplank voor een carrière.
Mariëlle van Deelen (HR)

Een gemiddelde werkdag bij Quicargo

Mijn gemiddelde dag op kantoor ziet er als volgt uit: ‘s ochtends beginnen we met een kleine meeting om de belangrijke bezigheden van de dag te bespreken. Dan in de loop van de dag pak ik aanvragen (opdrachten die bij je neer gelegd worden) op waar ik dan een tijdje mee bezig ben. Nu ik thuis werk in verband met het coronavirus verlopen mijn dagen iets anders. Ik begin de dag met het navragen van ETA’s (estimated time of arrivals). De rest van de dag ben ik bezig met diverse projecten en aanvragen.

‘S middags lunchen we altijd gezellig met het hele team. Dat zorgt voor een hele leuke sfeer, er wordt altijd veel gelachen en gepraat. Je ziet dat het team echt goed met elkaar overweg kan.

Wat vind ik van mijn stage bij Quicargo?

Het leukste van het stage lopen bij Quicargo is dat je opdrachten krijgt die niet voor niks zijn, je bent echt van waarde en je draagt bij aan het resultaat van het bedrijf. Daarnaast heb je veel contact met vervoerders en klanten. De verantwoordelijkheid geeft me ook echt een gevoel dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen stagiairs of andere collega’s. Er is ook een hele leuke sfeer onder de collega’s dus het is echt een fijne plek om stage te lopen.

Het leukste moment tot nu toe was de borrel met open bar met alle collega’s. Het was de receptie van het Moonshot fest en deze vond plaats in ons gebouw B.Amsterdam. Zo leer je iedereen toch beter kennen en het is gezellig om de dag samen af te sluiten!

De uitdagingen van een stage bij Quicargo

Het meest uitdagende van het stage lopen bij Quicargo is dat je als een echte werknemer behandeld wordt, je bent er om bij te leren en je krijgt taken die soms heel uitdagend zijn. Dat is natuurlijk top, maar er wordt ook van je verwacht dat je resultaten behaalt. Ik vind het ook best een uitdaging dat je echt een even grote bijdrage levert aan het resultaat van Quicargo zoals alle andere werknemers, je kan dus niet achterover gaan leunen en het allemaal op je af laten komen.

Tips voor toekomstige stagiairs

Je kan zelf je stage een beetje vormgeven door proactief te zijn en vragen te stellen. Er is altijd wel iemand die je vraag kan beantwoorden en je zal helpen om je resultaat te behalen!
Zorg ook voor een volwassen houding en wees zeker dat je zowel in een team als alleen kan werken, er kijkt niet altijd iemand over je schouder mee dus je moet het ook zelf kunnen!

Zelf ook stage lopen bij Quicargo?

Mogelijk hebben wij de perfecte stage voor jou! Bekijk snel onze carrière pagina en solliciteer direct!

Bekijk vacaturesKlaar om je aan te sluiten bij een nieuwe generatie transport planners? Maak je gratis account aan — geen creditkaart nodig.

Start met verzenden

20.000+ actieve gebruikers      Bespaar 30% in verzendkosten      100% OnlineDeel dit artikel met je netwerk!

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Twitter

Sluit je aan bij 20.000+ actieve gebruikers

Maak je gratis account aan en ontdek hoe eenvoudig het is om pallets en pakketten door heel Europa te versturen.
basic fit verzender VanMoof verlader PCO verzender DSM verzender JetDrinks verlader Knauf verzender

1 op de 2 vrachtwagens rijd leeg of halfleeg. En zo onnodig!

Verzend met Quicargo. Bespaar kosten, tijd, en CO2-uitstoot.

Ontdek het plaform — gratis

Transport en logistieke diensten

Volg ons op social media

Handige artikelen

Nieuwste artikelen

Ontvang nieuws direct in je inbox

You have already subscribed.

Sluit je aan bij 12.000+ abonnees.
We hechten veel belang aan jouw privacy. Je kan je op een ieder moment uitschrijven.

Gerelateerde artikelen