Stage lopen bij Quicargo: Alice deelt haar ervaring

Alice Depoortere
7 april, 2020 • 7 min leestijd

LOOP STAGE BIJ ÉÉN VAN DE SNELST GROEIENDE BEDRIJVEN IN NEDERLAND
Stage lopen bij Quicargo

Kleine intro over mijzelf

Ik ben Alice Depoortere, een 21 jarige Belgische studente. Momenteel ben ik bezig aan mijn derde en laatste jaar Business Management – International Entrepreneurship. Ik ben op 17 februari 2020 met mijn stage bij Quicargo gestart.

Waarom koos ik voor Quicargo? 

Op aanraden van verschillende docenten van Arteveldehogeschool, solliciteerde ik bij Quicargo. Wat me direct aansprak was de core business van het jonge bedrijf. Duurzaamheid speelt een erg grote rol, terwijl er toch rekening wordt gehouden met het feit dat transport niet weg te denken is uit de huidige wereld. Uiteindelijk kon ik starten als HR en Sales Intern. 

Welke verwachtingen had ik en werd aan deze verwachtingen voldaan?

Ik had wel wat verwachtingen toen ik van start ging met deze stage. Ik wilde vooral heel veel bijleren over zowel Sales als HR en ik hoopte om wat verantwoordelijkheden te krijgen bij taken. Maar naast verwachtingen over de dingen die ik wilde leren, hoopte ik ook deel uit te mogen maken van een leuk team en hoopte ik dat ik écht volwaardig mee kon werken. 

Quicargo maakte deze verwachtingen zeker waar! Als stagiair word je echt in het team opgenomen en iedereen neemt je ook gelijk serieus. Ook de taken zijn erg interessant en uitdagend, je mag gelijk veel dingen zelf oppakken maar wordt wel altijd goed begeleid. Het is een perfecte plek om mijn eerste professionele ervaring op te doen. 

25% van de teamleden bij Quicargo zijn begonnen als stagiair. Wij zijn daar super trots op. Stage lopen binnen ons bedrijf is de perfecte springplank voor een carrière.

Mariëlle van Deelen (HR Manager)

Een gemiddelde werkdag bij Quicargo 

Meestal start mijn dag met de daily stand-up van Sales, daarin wordt besproken wat de prioriteiten zijn, welke leads we in de pijplijn hebben zitten en hoe het ervoor staat met onze omzet doelen. Daarna houd ik me de hele dag bezig met zowel Sales als HR taken. Daarin horen bijvoorbeeld voor Sales zaken zoals het opnemen van inkomende telefoontjes, het beantwoorden van vragen die klanten stellen. Ik maak ook erg veel telefoontjes naar prospects. Voor HR ben ik bezig met het welzijn van de werknemers, het aannemen van nieuwe collega’s en nog veel meer! 

Er zijn heel veel leuke momenten op kantoor, zoals de lunch met collega’s en de weekly meeting op vrijdag waar we alle successen delen én vieren met een borrel. Er wordt ook heel wat gelachen tussen het werk door, er heerst echt een hele leuke sfeer!

Wat vind ik van mijn stage bij Quicargo?

Ik ben heel blij dat ik hier terecht ben gekomen! Ik krijg uitdagende taken en heb bepaalde verantwoordelijkheden waardoor ik veel leer, ook over hoe het eraan toe gaat binnen een organisatie. Daarnaast is er ook een hele leuke sfeer onder de collega’s. Er gaat geen één dag voorbij waarbij ik met tegenzin aan het werk ga. 

We doen ook wel eens leuke dingen met alle collega’s buiten het werk. Zo was er bijvoorbeeld een FIFA toernooi enkele weken geleden. Voor mij was dat, tot nu toe, één van de leukste momenten bij Quicargo. Ik werkte er nog maar 3 weken en het was een uitgelezen kans om collega’s beter te leren kennen. Er werd veel gelachen en gepraat, juist deze extra dingen zorgen ervoor dat het ook tijdens het werk gezellig is met elkaar!

Lees ook het verhaal van Jan Julius als intern bij Quicargo

De uitdagingen van een stage bij Quicargo

Het meest uitdagende aan stage lopen bij Quicargo is de verantwoordelijkheid waar je mee te maken krijgt. Het is een uitdaging, maar je leert er wel door hoe het er in de realiteit aan toe gaat. Je wordt echt klaargestoomd voor de start van je professionele carrière. Een andere uitdaging is het samenwerken met verschillende culturen, je leert dat niet iedereen per se hetzelfde denkt en dat moet je vooral in HR goed in de gaten houden. 

Tips voor toekomstige stagiairs

Ben je op zoek naar een interessante en leerzame plek om stage te lopen? Solliciteer dan zeker bij Quicargo! Naast leuke, uitdagende taken, krijg je er ook toffe collega’s bij!

En als je eenmaal van start gaat, wees proactief! Vraag om hulp als je die nodig hebt en praat met je collega’s, juist zo kan je jouw stage zelf vormgeven!

Zelf ook stage lopen bij Quicargo?

Mogelijk hebben wij de perfecte stage voor jou! Bekijk snel onze carrière pagina en solliciteer direct!Klaar om je aan te sluiten bij een nieuwe generatie transport planners? Maak je gratis account aan — geen creditkaart nodig.

Start met verzenden

20.000+ actieve gebruikers      Bespaar 30% in verzendkosten      100% OnlineDeel dit artikel met je netwerk!

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Twitter

Sluit je aan bij 20.000+ actieve gebruikers

Maak je gratis account aan en ontdek hoe eenvoudig het is om pallets en pakketten door heel Europa te versturen.
basic fit verzender VanMoof verlader PCO verzender DSM verzender JetDrinks verlader Knauf verzender

1 op de 2 vrachtwagens rijd leeg of halfleeg. En zo onnodig!

Verzend met Quicargo. Bespaar kosten, tijd, en CO2-uitstoot.

Ontdek het plaform — gratis

Transport en logistieke diensten

Volg ons op social media

Handige artikelen

Nieuwste artikelen

Ontvang nieuws direct in je inbox

You have already subscribed.

Sluit je aan bij 12.000+ abonnees.
We hechten veel belang aan jouw privacy. Je kan je op een ieder moment uitschrijven.

Gerelateerde artikelen