Stage lopen bij Quicargo: Iris deelt haar ervaring als Operations intern

Iris van den Veer
19 mei, 2020 • 5 min leestijd

IRIS DEELT HAAR STAGE ERVARING BIJ QUICARGO
Operations stage bij Quicargo

Korte intro over mijzelf
Ik ben Iris van der Veer, een 21 jarige studente afkomstig uit Hoofddorp. Ik studeer International Business & Languages aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor mijn opleiding loop ik stage bij Quicargo, ik ben in februari begonnen.

Waarom koos ik voor Quicargo?

Ik ben met Quicargo in aanraking gekomen via een vriendin van school die haar meeloop stage bij Quicargo al afgerond had. Ik had al stage gelopen in Marketing en wilde graag iets heel anders proberen.

Tijdens mijn opleiding vond ik Supply Chain Management al heel interessant en vandaar dat een docent mij heeft aangeraden om een Operations stage uit te proberen. Zo kwam ik terecht in bij Quicargo.

“25% van de teamleden bij Quicargo zijn begonnen als stagiair. Wij zijn daar super trots op. Stage lopen binnen ons bedrijf is de perfecte springplank voor een carrière.”
Mariëlle van Deelen (HR)

Welke verwachtingen had ik en werd aan deze verwachtingen voldaan?

Eigenlijk had ik niet echt hele grote verwachtingen bij het starten van mijn stage, ik wist heel weinig over Operations, en uiteraard hoopte ik hier van alles over te leren. Wel merkte ik bij mijn sollicitatie gelijk al de uitdaging.

Ik moest een korte presentatie voorbereiden over het bedrijf. In het begin wel een beetje spannend maar ik kon gelijk iets van mijzelf laten zien en mijn interesse in het bedrijf tonen. Ik vond het leuk dat er iets van mij verwacht werd. Dit gaf me het gevoel dat ik echt iets voor Quicargo kon betekenen.

Ik ben heel blij dat ik mijn stage hier kan lopen want ik heb al heel veel bijgeleerd. Het is een uitdagend takenpakket dat ik heb, maar het lukt me wel!

Een gemiddelde werkdag bij Quicargo

Nu dat we thuiswerken vanwege het Coronavirus begin ik vanaf 9 uur. We starten de dag met een team meeting waar we taken verdelen en de prioriteiten bespreken. Later op de dag volgt nog een tweede meeting waarin we bespreken welke uitdagingen er zijn en welke zendingen we goed in de gaten moeten houden. In het Operations team moeten we voor alle klanten bereikbaar zijn tot 18:00.

Mijn taken bestaan vooral uit het communiceren met klanten en transportbedrijven via de chat, e-mail en telefoon. Maar ik ben ook veel bezig aan de ‘achterkant’ van ons platform waar we alle actieve zendingen kunnen volgen.

Ik mis de lunches nu wel die we elke middag hadden met het team, en ook de borrels op vrijdagavond waren wel heel fijn! Deze worden nu vervangen door Zoom meetings waar soms nog wat gepraat wordt achteraf, dat is ook wel gezellig!

Wat vind ik van mijn stage bij Quicargo?

Het leukste aan stagelopen bij Quicargo vind ik het contact met de klanten en het samenwerken met het team! In het Operations team werken we heel veel samen, het is dus heel belangrijk dat we elkaar een beetje kennen en dat je zowel elkaars sterke punten als minder sterke punten weet. Zo kunnen we elkaar helpen als het nodig is. Wanneer ik hulp nodig heb kan ik altijd bij mijn collega’s terecht en ze geven mij goede tips. Maar ook de rest van het Quicargo team helpt graag en van hun kennis en ervaring valt veel te leren.

Een hoogtepunt van de afgelopen maanden kiezen is moeilijk, er zijn bijna iedere dag wel leuke momenten, vooral als een klant je bedankt voor de goede service, of als we als team iets bereiken. Bijvoorbeeld toen er iets niet goed ging in onze Admin (een belangrijk onderdeel van ons systeem). We hadden toen dubbel zoveel werk om alles weer op te lossen en ervoor te zorgen dat klanten hier geen hinder van zouden ondervinden. Dankzij goede communicatie en een paar uur doorbijten hebben we het toch samen op kunnen lossen en hebben de klanten nauwelijks iets gemerkt!

De uitdagingen van een stage bij Quicargo

Het kan best wel wat hectisch zijn bij Operations en daar moest ik toch even wat aan wennen, dat moet wel bij je passen! Vooral nu met het effect van het Corona virus wat we ook merken in de logistiek moeten we allemaal een tandje bij zetten. Quicargo is een servicegericht bedrijf en het kan dan nog wel eens een uitdaging zijn om aan de wensen van een bepaalde klant te voldoen. Er zijn grenzen aan wat we kunnen betekenen voor iemand, en deze grenzen komen niet altijd overeen met wat de klant van ons verwacht. Dat vind ik het meest lastige. Vooral als je klanten moeten teleurstellen ook al hebben we ons uiterste best gedaan.

Tips voor toekomstige stagiairs

Ga vooral zo veel mogelijk doen en laat het allemaal over je heen komen. Dan leer je heel snel! Quicargo is echt een hele fijne plek om stage te lopen en wat ervaring op te doen, je komt ook gelijk in het team als volwaardige collega. En vooral als je veel met klanten in contact bent is communicatie het allerbelangrijkste!

Bekijk vacaturesKlaar om je aan te sluiten bij een nieuwe generatie transport planners? Maak je gratis account aan — geen creditkaart nodig.

Start met verzenden

20.000+ actieve gebruikers      Bespaar 30% in verzendkosten      100% OnlineDeel dit artikel met je netwerk!

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Twitter

Sluit je aan bij 20.000+ actieve gebruikers

Maak je gratis account aan en ontdek hoe eenvoudig het is om pallets en pakketten door heel Europa te versturen.
basic fit verzender VanMoof verlader PCO verzender DSM verzender JetDrinks verlader Knauf verzender

1 op de 2 vrachtwagens rijd leeg of halfleeg. En zo onnodig!

Verzend met Quicargo. Bespaar kosten, tijd, en CO2-uitstoot.

Ontdek het plaform — gratis

Transport en logistieke diensten

Volg ons op social media

Handige artikelen

Nieuwste artikelen

Ontvang nieuws direct in je inbox

You have already subscribed.

Sluit je aan bij 12.000+ abonnees.
We hechten veel belang aan jouw privacy. Je kan je op een ieder moment uitschrijven.

Gerelateerde artikelen